Ervaringen STANDA

De STANDA is een nieuwe en innovatieve stahulp. Bent u nieuwsgierig hoe andere mensen het gebruik van de STANDA ervaren? Wij laten graag een aantal mensen aan het woord.

Ervaringen gebruik van de STANDA

Leeuwarden 12-11-2017, mevrouw R. Brouwer-Louwes

De STANDA is werkelijk een uitkomst voor mij!

“Een paar jaar geleden werd ik geconfronteerd met de gevolgen van mijn orthostatische hypotensie (sterke terugval van bloeddruk tijdens het staan). Het betekende dat ik veel staande bezigheden om de paar minuten moest onderbreken om weer even (letterlijk) bij te komen. Vooral het dagelijkse koken, wat ik altijd graag deed, werd een moeizame aangelegenheid. Ook het strijken en vouwen van de was moest steeds vaker worden onderbroken. Op een familiebijeenkomst werd ik gewezen op het bestaan van de STANDA en wat een uitkomst is dat voor mij gebleken. Ik gebruik hem nu twee maanden en zou hem niet graag meer missen.

Al vaker had ik een kruk geprobeerd bij het strijken, maar je benen zitten in de weg en je kan niet goed druk op het strijkijzer uitoefenen. Hetzelfde geldt voor groente hakken, snijden, enz. bij het aanrecht en het staand roeren voor het fornuis. Het gebruik van de STANDA geeft bovendien een veilig gevoel, ook al word ik wat duizelig, ik heb steun.”

_____________________________________________

Roden 13-02-2018,  mevrouw Fransz

Mooie uitvinding!

“Als lang staan tijdens werkzaamheden bezwaarlijk is, ga je op zoek naar een hulpmiddel; b.v. een kruk. Op een gewone kruk zit je met je knieën wat naar voren; dat is niet echt handig.

  • Je knieën komen b.v. tegen het keukenkastje.
  • Je armen zijn te kort en zitten te laag om op normale manier bezig te zijn op het werkblad.

Met de STANDA zit/sta je. Hij is licht in gewicht. Je knieën  zitten niet meer in de weg. De afstand tot het werkblad is vergelijkbaar met wanneer je staat: op normale sta-werkhoogte en afstand tot het werkblad. Je blijft wendbaar, ook al zit je. Met behulp van de armleuningen/handgrepen verplaats je je gemakkelijk even naar links en rechts. Zonder bukken pak je al zittend iets uit een keukenkastje. Je knieën zijn onbelast, je wordt minder moe. Mooie uitvinding!”

Wilt u ook uw ervaring met anderen delen? Neem dan even contact met ons op.

Bestel nu ook de STANDA